Erfelek Takım Şelaleleri
Sinop Erfelek Takım Şelaleleri, 1997 yılında Erfelek Barajı’nın yol yapım çalışmaları sırasında tesadüfen keşfedilmiş ve turizme kazandırılmıştır. Erfelek ilçesine bağlı olduğu için Erfelek Şelaleleri olarak ünlenen şelaleler grubu, Tatlıca Köyü‘ne yakın olduğundan Tatlıca Şelaleleri olarak da bilinir. Tabelalarda Erfelek yerine Tatlıca Şelaleleri ya da Erfelek Tatlıca Takım Şelaleleri olarak karşılaşabilirsiniz.
♻️ Erfelek Takım Şelaleleri ’nde gezintiye çıkmayı, doğanın içinde yapacağınız bir yürüyüş olarak düşünebilirsiniz. Ancak düz yaylada yürümek yerine şelalelerin bulunduğu ortamlardan geçiyorsunuz, zaman zaman şelalelerin oluşturduğu havuzların içinden ya da taşlarla doldurulmuş akarsuların üzerinden geçmeniz gerekiyor. Ayağınız buz gibi suda serinlerken, bir süre sonra üşüyebiliyor da. Doğanın oluşturduğu oyuklu basamaklardan tırmanıp, yine doğanın oluşturduğu doğal oluşumlara bizzat tanıklık ediyorsunuz. Dik şelalelerin yanından geçmek için zaman zaman halatlardan da destek almanız gerekiyor.
Birbiri ardına sıralanmış 28 irili ufaklı şelale, 2 km uzunluğunda bir vadinin içinde yer alıyor. Vadinin içinden akan Karasu Deresi üzerinde yer alan şelalelerin en büyük özelliği sıralı olmaları. Aralarında en büyük şelale, ilk gördüğünüz şelale.

Erfelek Takım Şelaleleri Hakkında
1997 yılında Erfelek Barajı’nın yol yapım çalışmaları sırasında tesadüfen keşfedilmiş ve turizme kazandırılmıştır. Tesadüfen bulunan bu takım şelaleleri Sinop’un en önemli turizm kaynağıdır.
Dünya’da başka eşi benzeri zor bulunan bu doğal güzellik irili ufaklı 28 tane şelaleden oluşmaktadır. Belli bir ücret karşılığında ziyaret edilebiliyor. İlk giriş yaptıktan sonra kendinizi cennete düşmüş gibi hissedersiniz. Birbirinden güzel 28 şelalenin sunduğu doğal güzellikleri ölümsüzleştirmek isterseniz yanınıza mutlaka fotoğraf makinanızı yanınızda bulundurmanızı tavsiye ederiz.
Merdiven şeklinde olan yürüş parkurunu takip ederek en son şelaleye kadar varabilirsiniz. Yer yer halatlar yardımıyla yürüyüşünüze devam edebileceğiniz yerler mevcuttur. Doğa tutkunları için ise doğa yürüş parkuru var. Kendinizi doğanın bir parçası olarak hissedeceğiniz ve tepeleri, şelaleleri ipler yardımıyla tırmanarak çıkabileceğiniz muhteşem bir parkurdur. Hazırlıklı gitmekte fayda var. Parkur boyunca bir çok hayvanla karşılaşmak olası. Tepede ise sizleri güzel, doğa içinde kahvaltı yapacağınız ve çay içebileceğiniz noktalar mevcuttur. Burada ne yerseniz yiyin size o kadar güzel gelecektir ki anlatamam.
İlk girişten zirvede ki şelaleye ulaşmak yaklaşık 2 saat almaktadır. İlk ve son şelale arasında ise yaklaşık 2 km mesafe vardır. Bu zorlu yolculuğa değeceğine sizi temin edebilirim.
Erfelek Tatlıca Şelale Giriş Ücretleri
Erfelek takım şelaleleri belediye tarafından işletilmektedir. Giriş ücretlidir. Ücretler;
Otomobil için 14 Lira
Minibüs için 68 Lira
Şahıs için ise 4.5 Lira
Araba için park sorunu yoktur.

Erfelek Şelale Nerede / Nasıl Gidilir?
Sinop ilimizin Erfelek ilçesine bağlıdır. Sinop merkeze yaklaşık 45 km mesafede olup, erfelek ilçesine ise 10 km mesafesi bulunmaktadır. Yollar düzgün fakat çok virajlıdır.
Toplu taşıma kullanacaklar hem Sinop merkezden hem de Erfelek ilçesinden sürekli olarak dolmuşlar kalkmaktadır.
Erfelek Şelaleleri Kamp
Erfelek takım şelalerinde mesire ve kamp alanı var. Fakat kamp alanı takım şelalelerinin biraz ilerisinde, bağımsız bir alanda yer almaktadır. Ekipmanlarınız yanınızdaysa kamp yapabilirsiniz. Kamp alanı ise ücretlidir.
Erfelek Şelaleri Yeme / İçme
Şelaleler boyunca bir çok farklı restorant, market gibi işletmeler var. Doğada yapacağınız bu zorlu yolculuk sırasında dinlenmek ve bir şeyler yeme ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Köy kahvaltısı satan yerler var. Yayık ayranı ise tadına varamazsınız.
Not: Alanda telefon pek çekmiyor.
Not 2 :Tuvalet bulunmaktadır.
Not 3 : Su ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz bir çok çeşme bulunmaktadır. Su sıkıntı yaşamazsınız.
Bura hakkında sorularınız ve merak ettiklerinizi yorum kısmına yazınız severek cevaplarız.
Ayrıca Safranbolu Gezilecek Yerler listemize göz atabilirsiniz.
Geri bildirim: Sinop Bektaşağa Göleti Nerede » Yol Günlüğü