Gazipaşa Delik Deniz Kral Koyu Antalya
Gazipaşa Delik Deniz Kral Koyu Antalya ilimizin Gazipaşa ilçesinde Muzkent sınırları içerisinde bulunmaktadır. Harika doğası ve turkuaz suyu ile büyüleyici bir mekan. Yanınıza aksiyon kamerası almayı unutmayın. Filtresiz şahane fotoğraflar çekebilirsiniz. Kral koyu Gazipaşaya 23 KM, Antalya’ya 67 KM uzaklıkta.
Delik Deniz Kral Koyu Hakkında Bilgi
Denize açılan bir kapıdan sızarak oluşmuş lagüne benzeyen doğal yapısı, masmavi suyu Antiocheia ad Cragum yani Delik Deniz diye bilinen koy aynı zamanda Kral Koyu diye de anılıyor. Daha eskiden Güney Kalesi olarak bilinirmiş. Kral Antiochos‘un burada denize girdiği düşünülüyor o yüzden Kral Koyu diye anılmış yıllarca. Başınızı hemen kaldırdığınızda tepede göreceğiniz haşmetli surlar kaleye ait.
Buraya inen yol kısmen sıkıntılı fakat hiç inilmeyecek kadar zorlu değil. Aracınızla dikkatli bir şekilde inip bu doğa harikasını yaşamak sizin elinizde. Önce aracınızla ardından araçtan inip yürüyerek ulaşılabiliyor. Koya inen düzgün bir yol yok. Dik ve toprak yoldan aşağı doğru yürümek lazım. Bu yürüyüş yaklaşık 5-10 dakika sürüyor.
Kral Koyu’nda plaj yada kumluk bir alan yok, her yer kayalık ve taş. Bu noktada dikkatli olmakta fayda var. Lakin kapalı bir havuzu andıran görüntüsüyle gelenleri cezbediyor Kral Koyu.
Burada kadar gelmişken antik kenti de gezebilirsiniz Roma ve Bizans döneminden ayakta kalmayı başaran yapılar mevcut. Şehrin agorası, sütunlu caddesi, kilise, hamam gibi yapıları görülebiliyor.

Gazipaşa Delik Deniz Kral Koyu Kamp
Bu koyda Kamp yapmak mümkündür. Fakat pek bir seçenek yok maalesef. Taşlık alana çadır kurmanız gerekiyor. Herhangi bir işletme olmadığı için tüm malzemelerinizi ilçeden almanız gerekmektedir. Kamp alanı ücretsizdir.
Wc, duş gibi imkanlar bulunmuyor, yiyecek-içecek satılmıyor. Bu sebeple hazırlıklı gelmek lazım.
Delik Deniz Kral Koyu Nerede? Nasıl Gidilir?
Delik Deniz ve Kral Koyu‘na gitmek için Gazipaşa Karayolu üstünde Güneyköy’e girmeden önce yer alan göbekten “Antiochia Ad Cragum” tabelasından sağa sapmak gerekiyor. Buradan 3 km asfalt yoldan sahile doğru devam edilmeli. Antik kente vardıktan antik kent içerisinden geçiyorsunuz. ve deniz kenarında ki tepelikte Güney Kalesi‘ni göreceksiniz. Kalenin sağında Kral koyunu göreceksiniz.
Delik Deniz ve Kral Koyu‘na Otobüs, taksi ve şahsi aracınızla gidebilirsiniz. Alanya – Manavgat otobüs hatları yakınından geçiyor. Biraz yürümeyle ulaşım mümkün.
Eğer ki buraya tekneyle gelmek isterseniz, Gazipaşa‘da balıkçı teknesi ve ya teknelerle anlaşarak denizden de buraya gelebilirsiniz.
Son olarak bu eşsiz doğal güzelliğimizi koruyalım ve çöp atmaktan kaçınalım. Ayrıca buraya kadar gelmişken Gazipaşa Doğal Havuzları ve Koru Plajı‘nı da ziyaret edebilirsiniz.
Bu kadar ayrıntılı anlatım ve fotoğraf ile ‘gitmiş kadar olduk’. Teşekkür ederim Ülkü ve Melih 👏
Geri bildirim: Kurşunlu Şelalesi Nerede ve Nasıl Gidilir? » Yol Günlüğü